Hem  ·  Manus  ·  Vi  ·  Böcker  ·  Köp  ·  Vänner


Allmänna dataskyddsförordningen reglerar hur man får hantera privatpersoners uppgifter.

Manus

När du skickar in ett manus till oss sparar vi följande information i ett kalkylark:

 • Ditt namn.
 • Manustitel.
 • När manuset inkom.
 • Vem på förlaget som hanterar det.
 • När vi svarade.
 • Vilket besked vi gav.
Detta är för att kunna sköta vår administration kring inkommande manus. Vi lämnar inte ut dina uppgifter till någon annan. Vi har inget större intresse av dina personuppgifter. Vi vill bara kunna publicera litteratur.

Har du frågor om vår datahantering är du välkommen att vända dig till oss. Du har också rätt att få ut vilken information som har sparats om dig, men om du vet vad du heter, vad du kallade ditt manus och när du skickade in det har vi ingenting mer att visa upp.

Vi sparar de här uppgifterna även efter att ett manus har antagits eller refuserats eftersom det händer att människor skickar in samma manus flera gånger och att det är bra för oss att veta om ifall vi har tagit ställning till det tidigare.

Försäljning

När vi säljer en bok antecknar vi när och var. Vanligtvis står det saker som "Bokus", "Söderbokhandeln" eller dylikt, men vi säljer också till privatpersoner. För att hålla koll på försäljning till privatpersoner antecknar vi tillräckligt mycket för att hjälpligt kunna förstå vilken inbetalning vi skall leta efter men inte så mycket att personen går att identifiera. Försäljningsloggen innehåller antal exemplar, om de har leverats, om de har betalats, pris, intänkt och eventuella kommentarer. Vi sparar aldrig hela namn på privatpersoner, utan antecknar "Olle" eller "Eva K." utan kontaktuppgifter. Vi sparar de här uppgifterna eftersom de saknar information som kan identifiera enskilda personer. Har du köpt böcker av oss kan du höra av dig och fråga hur mycket information vi har sparat, men svaret kommer vara att vi inte har någon information vi vet handlar om dig.

Vendels vänner

Som del i vår prenumerationstjänst/vängrupp/huliganfirma behöver vi lite fler uppgifter. Vi antecknar följande:

 • Ditt namn.
 • Adress.
 • När du anslöts.
 • E-postadress.
 • Vilka böcker du har skickats.
Detta för att kunna sköta administrationen och hålla dig uppdaterad. Vill du inte längre prenumerera på våra böcker kommer vi att radera dina kontaktuppgifter – såväl elektroniska som köttrymdsliga – och ta bort ditt efternamn så att du inte längre går att identifiera. Detta sker inom en månad, men ärligt talat förmodligen samma dag som du hör av dig. Du kan kontakta oss för att ta reda på vilken information vi har sparat om dig, men om du vet vad du heter, var du bor, hur man når dig per e-post, vilka böcker du har skickats och när du anslöts finns det ingenting mer vi kan bidra med.