Hem  ·  Manus  ·  Vi  ·  Böcker  ·  Köp  ·  Vänner


Vendels förlag har fokus på dramatik, poesi och essäistik.

Är du intresserad av att bli en del av förlagets utgivning? Vi läser gärna vad du har skrivit. Skicka manus till oss.

Vi får in en del manus som inte följer instruktionerna nedan. De har sämre chans att bli antagna. Sälla dig inte till dem. Har du tagit dig tiden att skriva en bok, ta två minuter för att läsa den här sidan. Den är kort.

Skicka essäer till essamanus@vendelsforlag.se.

Vi har för tillfället så mycket bra poesi vi har skrivit kontrakt på eller har att ta ställning till att vi inte har kapacitet att hantera fler manus. Följ oss gärna på sociala medier för att få uppdateringar om när vi öppnar för poesimanus igen (Instagram, Twitter, Bluesky) och skicka till andra förlag så länge.

Dramatikredaktionen tar inte emot spontanmanus.

Känns ingen av de här inriktningarna riktigt rätt för ditt manus? I så fall är vi nog inte rätt förlag för dig.

Gör det enkelt för oss att tycka om ditt manus. Använd breda marginaler och – för prosa – dubbelt radavstånd. Bara text, inga bilder. Skicka ditt manus som PDF eller Wordformat (.docx). Skicka inte synopsis, smakprov eller beskrivning av ditt manus och fråga om vi är intresserade. Det enda som händer är att vi svarar att vi måste läsa för att kunna avgöra det. Skicka manus direkt.

Vi vet inte riktigt vad vi skall göra med enstaka korta dikter. Vi ger heller inte ut verk på andra språk än svenska. Skicka dina engelska texter till någon annan.

Har du frågor om manus? Skicka till den redaktion som stämmer in på vad du skriver.

Vi är ett litet förlag inriktat på att ge ut smalare kvalitetslitteratur. Har du skrivit nästa bästsäljande roman? Skicka den till någon annan. Men vi läser gärna din diktsamling och dina essäer. Vi ger över huvud taget inte ut romaner eller noveller.

Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen: /gdpr.html