Hem  ·  Manus  ·  Vi  ·  Böcker  ·  Köp  ·  Vänner

Lisa Gidlöf    ·    Charlotta Jonasson    ·    Abdellatif Laâbi    ·    Arne Melberg    ·    Jonas Gren    ·    Olof Lagercrantz    ·    Eva Neander    ·    Anna Bark Persson    ·    Lina Österman   ·    Alexandra Politidis Palm   ·    Ny poesi   ·    Sara Krondahl   ·    Maurice Maeterlinck   ·    Åsa Ericsdotter

Anna Bark Persson disputerade med en avhandling om maskulinitet och bilden av norden i engelskspråkig fantasylitteratur. Hon har sedan ungdomen varit aktiv i den svenska science fiction- och fantasyrörelsen som kritiker och arrangör. Annostädes, hennes bokdebut, publicerades mot slutet av hennes doktorandtid.

Annorstädes är en samling essäer om science fiction och fantasy. Om Mars som dröm och mardröm. Om hur författare som Ted Chiang och Joe Abercrombie skriver om barn och familjer. Om Ursula K. Le Guin, Nicola Griffith och Ada Palmer. Om framtiden, inte för framtidens skull utan som feministiskt drömlaboratorium. Manligheten i Mad Max: Fury Road, generationsskepp och att skildra det stora tidsspannet, till de talande rymdbläckfiskarnas försvar, om portalfantasy, vad science fiction är i dag, och mycket annat. Med sin akademiska hemvist är det ofta i genusvetenskapen och den feministiska teorin hon hittar sina analytiska verktyg, men Bark Persson närmar sig science fiction- och fantasylitteraturen som någon som kan och tycker om den. Det här är en bok om att det är viktigt att tänka på de idéer vi läser och läser om.

Omslag Annorstädes

Pressbild, stort format.
Omslagsbild, stort format.