Hem  ·  Manus  ·  Vi  ·  Böcker  ·  Köp  ·  Vänner

Lisa Gidlöf    ·    Charlotta Jonasson    ·    Abdellatif Laâbi    ·    Arne Melberg    ·    Jonas Gren    ·    Olof Lagercrantz    ·    Eva Neander    ·    Anna Bark Persson    ·    Lina Österman   ·    Alexandra Politidis Palm   ·    Ny poesi   ·    Sara Krondahl   ·    Maurice Maeterlinck   ·    Åsa Ericsdotter

Som uttrarna är en bok om att arbeta i hemtjänsten. Här skriver Krondahl om relationen till brukarna, om de pressade villkoren och de genvägar som personalen får ta för att hinna med arbetsdagen. Som uttrarna är ett vittnesmål om bitvis absurda arbetsförhållanden, men också glimtar av mänskliga levnadsöden.

Det är bara ett jobb håll avstånd
gör det du ska
byt om
gå hem


Sara Krondahl, född 1994, är uppvuxen i Knutby. Hon är nu bosatt i Alunda utanför Uppsala. Som uttrarna är hennes debut.

Boken har ett efterord av Åsa Plesner, doktorand i företagsekonomi vid Stockholms universitet, som i sin forskning undersöker hur arbetstiden för hemtjänstens medarbetare styrs och kontrolleras. Genom en historisk genomgång sätter hon Krondahls vittnesmål om hemtjänstens villkor i ett större sammanhang.

Omslag Som uttrarna


Omslagsbild
Pressbild, ansikte, foto: Tim Krondahl.
Pressbild, helkropp, foto: Tim Krondahl.
Pressbild, helkropp, foto: Johan Jönsson.